Avem timp


Urlam dupa timp, si el era langa mine.

Avem timp pentru tot, cum ar spune si O. Paler, mai putin timp pentru tandrete, cand s-o facem si pe asta, murim.

Nu este vorba de timp, caci avem din timp, este vorba despre deschiderea noastra catre el, despre cum ne folosim de puterea lui, si despre cum ne deschidem catre ceilalti. Iti ia o vesnicie sa cunosti pe cineva, sau sa te cunosti pe tine insati, de ce, simplu, alegem sa nu fim sinceri. Si asta ne ia din timp, ocolim, mai mergem pe aratura, obsedati de control, insetati de puterea asupra celor din jur. Si cand aflam ca de fapt timpul este crud si nu sta in loc, decidem sa fim sinceri, si oferim … murind, tandretea.

Da, interese in societatea aceasta sunt la fiecare colt, financiare, morale, experimentale, de tot soiul. Este normal sa fugim dupa un avans, sa profitam de oportunitati, sa accedem catre doloantele ce ne dau fiori in pat la miez de noapte. Asa suntem noi oamenii, si nu spun nu, vreau sa fug dupa acestea, am timp, azi, maine, oricand, dar de ce sa nu acord din timpul meu de 24 de ore si altor lucru la fel de frumoase, de importante.

Sa stau sa savurez ceasca de cafea, fara sa citesc ziarul in acelasi timp, sa fiu atenta la ceea ce mi se spune, fara sa ma indrept spre batalia replicilor, in care replica o am cu 2 secunde inaintea ideei celuilalt. Sa ascult. Simplu. Starea si cuvintele, trairea.

Sa merg pe strada si sa vad, nu doar sa merg. Sa ma uit in jur, nu sunt singura, daca as fi singura as intra in atac de panica, si parca tot singura sunt, daca nu ma bucur de cei din jur. Ii observ, sunt si ei ca si mine parte de aici, acum, parte a secolului blestemat si frumos in care traim.

Sa intru intr-o librarie si sa schimb cuvinte si pareri despre diverse carti, sa le citesc atent pentru cateva minute fara sa ma gandesc la altceva. Sa vreau sa inteleg fraza din capul paginii 52.

Caut timp si il gasesc acum cand am mai invatat cate ceva despre el. Inainte urlam si nu ma auzea. Poate ca urlam prea tare si ii oboseau urechile.

Am timp atunci cand sunt sincera cu mine. Ma iubeste timpul cand nu ma mint.

L.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s